Gebitsafdruk maken

Een goede afdruk is essentieel om een goed Sportsafe te fabriceren, lees daarom de bijgevoegde gebruiksaanwijzing eerst helemaal door voordat je begint.

  Stap 1

Haal met schone handen de pasta uit de verpakkking.Kneed de gekleurde en witte pasta binnen 30 sec met de vingertoppen tot een egale kleur ontstaat. Let op: Pasta hard in 4 minuten uit, dus ga direct naar Stap 2.

Stap 2

Maak een rol van de pasta en verdeel het in de afdruklepel. Zorg er hierbij voor dat je aan de voorkant bij de voortanden meer pasta doet. Druk de lepel met de pasta erin aan met de duimen.

Stap 3

Plaats de adfruklepel voor een spiegel in de mond en plaats de boventanden in het midden van de pasta, ongeveer een halve centimetre van de voorkant af. Druk de afdruklepel met de duimen onder de hoektanden in een beweging zo ver mogelijk naar boven. Zorg ervoor dat je lip over de voorkant van de afdruklepel komt. Druk de pasta met de vingers onder de neus aan bij de voorkant van de afdruklepel om uitgeperste pasta terug te drukken. Houd nu de afdruklepel met de tong om zijn plaatst en wacht drie minuten om de pasta hard te laten worden.

Let op: Beweeg en praat niet, zo voorkom je vervorming.

Stap 4

Haal de afdruklepel uit de mond door het handvat naar boven en beneden te bewegen, door de scharnierende beweging komt deze lamgzaam los. Let op: Laat de pasta in de afdruklepel zitten

Stap 5

Vul met blokletters alle gegevens in op de antwoordkaart. Stop de antwoordkaart met de afdruklepel in het plastic hoesje en in de retourenveloppe

Stap 6

Zend de retourenveloppe direct naar Sportsafe om uitdroging te voorkomen. Je op maat gemaakte Sportsafe ontvangt je binnen 2 ½ week.